Lidl har sedan 2003 funnits på den svenska dagligvarumarknaden. Idag finns 169 Lidlbutiker över hela Sverige och totalt arbetar över 3600 personer inom företaget. Huvudkontoret för Lidl Sverige är placerat i Solna och de två nuvarande centrallagerna finner vi i Halmstad och Rosersberg.
Lidl fortsätter att expandera stort i Sverige och söker hela tiden efter nya möjligheter till bra lägen för byggnation av nya butiker. Den senaste butiken i Växjö är ett flaggskepp för ett helt nytt butikskoncept för Lidl. Tack vare satsningen på hållbarhet har fastigheten uppnått högsta betyget Outstanding inom det världsledande miljöcertifieringssystemet BREEM.
Fastighetskontoren som står bakom etableringarna av nya butiker finns idag i Stockholm, Örebro och Lomma. Det är Skåneavdelningen som nu flyttar till Kungsledens nyförvärvade fastighet Emporia Office i Hyllie. Det nya kontoret omfattar 405 kvm och tillträde sker den 1 juni 2017.
”På Lidl Sverige befinner vi oss i ett spännande, expansivt skede med stora fastighetsprojekt på agendan. Att omlokalisera vårt fastighetskontor Syd till Hyllie känns i det perspektivet helt naturligt och viktigt strategiskt. Genom den nya lokaliseringen blir Lidl en del av ett expansivt område som samtidigt är en knutpunkt för kommunikationer. Blandningen av bostäder, kontor, Emporia, Malmömässan och Arenan gör det till ett mycket attraktivt område i hela Malmöregionen”, säger Lulu Gylleneiden, fastighetschef Lidls fastighetskontor Syd.
Relier har förmedlat denna uthyrning åt fastighetsägaren Kungsleden AB.
För mer information: Relier – Real Estate Advisor Magnus Silfver 0733-770085 Sandra Bjurestad 0735-405646