Xylem har tecknat ett flerårigt avtal med Pangir avseende en nybyggnation om ca 2650 kvm i Elisedals industriområde i Malmö.

Xylem Water Solutions är ett globalt företag som fokuserar på vatten- och avloppslösningar. De tillhandahåller innovativa teknologier och tjänster för att hantera vattenresurser effektivt. Xylem erbjuder ett brett utbud av produkter, inklusive pumpar, ventiler, övervakningssystem och annan utrustning som används inom vattenförsörjning, avloppshantering, industrianläggningar och andra vattenrelaterade tillämpningar. Företagets mål är att bidra till att lösa globala vattenutmaningar genom att optimera vattenanvändningen, förbättra vattenkvaliteten och öka hållbarheten inom vatteninfrastruktur.

Xylem Water Solutions tar ett strategiskt steg mot tillväxt genom att flytta till nya lokaler hos Pangir AB. De nya, expansiva lokalerna omfattar cirka 2650 kvadratmeter och möjliggör för Xylem att svara på ökad efterfrågan och framtida expansion. Byggnationen av de nya lokalerna förväntas vara klar under andra kvartalet 2024, med preliminärt tillträde vid samma tidpunkt.

”Vi är entusiastiska över att flytta in i våra nya, större lokaler hos Pangir. Processen har varit smidig från början till slut, och det var tydligt redan från det första mötet att Pangirs alternativ var både intressanta och välskapta för våra behov. Relier har varit en värdefull rådgivare, som med sin expertis har väglett oss genom stora delar av denna övergångsprocess.” säger Andreas Olsson, Försäljningschef VA Region Syd.

Fastigheten håller på att uppföras på adressen Jägersrovägen i Elisedals industriområde. Med närhet de stora vägarna är områdets geografiska läge mycket attraktivt för många olika typer av företag.

”Pangir är glada över att välkomna Xylem som ny hyresgäst. Byggnaden, som certifieras enligt Miljöbyggnad Silver och är utrustad med solceller, speglar vårt gemensamma engagemang för hållbarhet. Det effektiva samarbetet med Xylem pekar mot en lovande framtid.” säger Axel Skytting från Pangir.

Vi är också glada över att meddela att samarbetet mellan Relier och Pangir fortsätter med fokus på Pangirs nya utvecklingsområde, Oxie Företagspark. Här erbjuds moderna industriytor med generösa uppställningsytor, strategiskt beläget nära motorvägarna. Adressen för det nya projektet är Sofiedalsvägen 1, Malmö. För mer information, vänligen kontakta Relier.

Mark Silfver på Relier – Real Estate Advisor har genomfört uthyrningen på uppdrag av Pangir.

För frågor eller mer information kontakta
Magnus Silfver, VD Relier Syd
[email protected]
0733 – 77 00 85