Relier – Real Estate Advisor har förmedlat försäljningen av den tredimensionella fastigheten Claus Mortensen 43 i Malmö.

Fastigheten har ett mycket centralt läge på Baltzarsgatan som är en populär shoppinggata i Malmö City. Fastigheten består av fyra butikslokaler och är fullt uthyrd till befintliga hyresgäster inom skönhets-, café- och optikbranscher, total area ca 651 kvm. Säljaren är Bostadsrättsföreningen Stadsliv och köparen är ett privat fastighetsbolag.

Bostadsrättsföreningen kommer framöver endast inneha boende och den nya tredimensionella fastigheten kommer att förvaltas av ett fastighetsbolag med erfarenhet av både kommersiella fastigheter och bostäder. Fastigheten överlåts via aktiebolagsöverlåtelse, tillträde skedde 2020-03-02.

– Denna försäljning av vår fastighet med butikslokalerna är en viktig del i föreningens framtid. Vi har stärkt föreningens ekonomi som gör att vi långsiktigt kan fortsätta vara en äkta bostadsrättsförening samt att vi numera kan fokusera på vår bostadsrättförening och boendemiljö. Att vi dessutom fått en fastighetsägare som fortsätter utveckla butikslokalerna, ser vi som en stor fördel för oss, säger Alexander Zinnert, Ordförande Brf Stadsliv.

– Bostadsrättsföreningen Stadsliv har på ett genomtänkt och mycket bra sätt delat bostadsfastigheten och butiksfastigheten till två väl fungerande fastigheter. Med den nya fastighetsägare kan utvecklingen av butikerna i Malmö City fortsätta, säger Magnus Silfver, VD Relier Syd.

Relier – Real Estate Advisor har medverkat i denna fastighetsförmedling.

För frågor eller mer information kontakta
Magnus Silfver, VD Relier Syd
[email protected] 
0733 – 77 00 85