En erfaren kvartett som blickar framåt! Grundaren Christer Backman (t h) och sonen Carl Backman har sålt Relier Göteborg till Andreas Lidenfors (tv) och Johan Nilsson, som också är ny vd. Både Christer och Carl kommer dock att jobba kvar i företaget. Den nya ägarduon siktar på att expandera både geografiskt och personalmässigt, för att möta det ökade behovet av rådgivning och mäklartjänster på den kommersiella fastighets- och lokalmarknaden i Storgöteborg med omnejd. Foto: Rickard Olausson, Skvader Media

Det väletablerade konsultbolaget Relier i Göteborg har sedan 1 september 2023 en ny ägarduo i Johan Nilsson och Andreas Lidenfors. Grundaren och tidigare huvudägaren Christer Backman kommer dock att finnas kvar i företaget som förmedlar, säljer och agerar rådgivare vid transaktioner av kommersiella fastigheter och lokaler.
– Det här är en fantastiskt bra lösning. Johan och Andreas har lång branscherfarenhet och har rätt fokus på att skapa förtroende och långsiktiga relationer, säger Christer Backman.

Johan Nilsson och Andreas Lidenfors har varit verksamma i fastighets- och mäklarbranschen i drygt 20 år. De har bland annat jobbat många år tillsammans hos Länsförsäkringar, där de drivit och utvecklat flera fastighetskontor på privatsidan. De senaste åren har både Johan och Andreas drivit egna utvecklingsprojekt på marknaden. Andreas har också jobbat på uppdrag av Relier och det var utifrån den växande relationen som dialogen om ett övertagande växte fram tillsammans med Christer Backman och hans son Carl, som också varit delägare och även han kommer att jobba kvar i Relier.

Andreas ställde frågan till sin mångårige kollega Johan Nilsson och sedan 1 september är duon nya ägare, med Johan i rollen som vd.

– Att få möjligheten att förvalta och vidareutveckla och ett så välrenommerat företag som Relier känns både spännande och hedrande. VI ser verkligen fram emot det här och är väldigt glada över att både Christer och Carl blir kvar i verksamheten, säger Johan Nilsson.

Christer, som passerat pensionsåldern, konstaterar att alla pusselbitar föll på plats och att tiden var rätt.
–  Carl och jag känner ett stort förtroende för Johan och Andreas. Och jag själv ser fram emot att kunna ta en lite annan roll som rådgivare och mentor, samtidigt som jag i högsta grad kommer att fortsätta vara aktiv och nu få ännu mer tid för mina befintliga uppdragsgivare, påpekar Christer.

Relier Göteborg AB har idag har sex anställda. Planer finns på expansion och att vidga det geografiska området, utan att tappa den starka förankringen i Storgöteborg. Andreas Lidenfors har sina rötter i Skövde och Johan Nilsson i Vänersborg, vilket tillför ytterligare kunskap om branschens behov och mekanismer i just de regionerna.

Christer Backman ser fram emot utvecklingen av bolaget.
– Olika regionernas marknader skiljer sig åt och vår styrka är just att vi kan branschen i vårt område, samtidigt som vi delar med oss av kunskap mellan teamen i våra regioner. Under många har vi skapat ett stort nätverk och långsiktiga samarbeten med både större och mindre fastighetsägare. Just det förtroendet gör att vi kan hjälpa våra kunder på bästa sätt. Vår roll är ännu viktigare nu i tuffare tider när många företagare och lokalsökare har det besvärligt och måste hitta mindre lokaler och anpassa verksamheten, påpekar han.

Relier Real Estate Advisor grundades 2009 med självständiga bolag i Göteborg, Malmö och Stockholm. Relier bildades efter en sammanslagning av tre ledande förmedlingsföretag i Sveriges tre största städer. Relier i Göteborg finns på Kungsgatan 41.

För mer information, välkommen att kontakta vd Johan Nilsson.
0760 – 24 19 00
[email protected]