Sök lediga lokaler

Nyheter

Ny uthyrare till Göteborgskontoret

Link Publicerad 20 februari 2018

Göteborgskontoret välkomnar nu Alexandra Andersson som ny uthyrare, Alexandra är idag företagsrådgivare på SEB och startar hos Relier i maj 2018.


Relier - Real Estate Advisor och Nordic PM inleder samarbete för lokaluthyrning i Stockholm

Link Publicerad 1 februari 2018

Nordic PM och Relier inleder samarbete för lokalförmedling och uthyrning i Storstockholm och Mälardalen. Samarbetet innebär att Relier Stockholm och Nordic PM samlar sin breda kompetens och kontaktnät, för att med gemensamma krafter uppnå än högre uthyrningsgrad för sina kunder.

I samarbetet kommer Nordic PM bl.a. att bidra med bemanning och stödfunktioner, vilket ger båda företagen mycket goda förutsättningar att växa inom lokaluthyrning och förmedling i Stockholmsregionen.

  • Vi har haft en stark utveckling i regionerna Göteborg och Syd, så det är med glädje vi inleder detta samarbete med Nordic PM, vilket kommer att ge oss på Relier utmärkta förutsättningar att även växa inom lokalförmedling och uthyrning i Storstockholmsregionen, säger Christer Backman, VD Relier AB.

  • Samarbetet med Relier kommer att innebära att vi kan tillföra våra uppdragsgivare ytterligare fokus på lokaluthyrningsprocessen. Ferdinand von Fluck från Relier kommer att ingå i vårt uthyrningsteam, och vi hälsar honom varmt välkommen till oss och ser fram emot samarbetet, säger Joakim Orthén, VD Nordic PM.

Om Relier - Real Estate Advisor Relier - Real Estate Advisor är idag en av Sveriges största lokalförmedlare inom kommersiella fastigheter. Verksamheten erbjuder tjänster inom lokaluthyrning och fastighetstransaktioner i hela landet med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg.

Om Nordic PM Nordic PM är fastighetskonsulter som förvaltar och förädlar fastigheter över hela landet. Verksamheten är i huvudsak uppdelad i affärsområdena fastighetsförvaltning, lokaluthyrning, fastighetsutveckling, fastighetstransaktioner och analys.

Relier - Real Estate Advisor och Nordic PM AB

För mer information, vänligen kontakta:

Christer Backman, VD Relier - Real Estate Advisor, christer.backman@relier.se, 0709-24 23 01, www.relier.se Joakim Orthén, VD Nordic PM, joakim.orthen@nordicpm.se, 08-406 80 01, www.nordicpm.se


Relier i Göteborg expanderar och knyter Torbjörn Roslund till kontoret.

Link Publicerad 13 november 2017

Reliers Göteborgs kontor växer vidare och knyter nu till sig Torbjörn Roslund, vilken kommer verka som uthyrare. Torbjörn har mycket lång och gedigen erfarenhet från bankverksamhet och har ett stort nätverk från dessa åren inom bank, nu senast på Handelsbanken i Kungsbacka. Torbjörn startar upp i december och kommer främst att verka i södra Göteborg och i norra Halland där Torbjörn har sitt största kontaktnät.


Toolab expanderar och flyttar in i ny lokal i Högsbo

Link Publicerad 3 november 2017

Verktygsleverantören Toolab har nu flyttat in i sin nya och ändamålsenliga lokal på Viktor Hasselblads gata 10 i Göteborg. Lokalen som är på ca 1500 m2 har Toolab till största delar själva iordningställt. Det är en fröjd för oss på Relier som förmedlade lokalen till fastighetsägaren Claes Andersson, att nu se att Toolab fått till en så pass bra lokal.

För mer information kontakta Christer Backman på tel 0709242301 eller christer.backman@relier.se


XL-Bygg Hans Anders förvärvar fastigheten Knackstenen 1 i Malmö

Link Publicerad 11 oktober 2017

XL Bygg Hans Anders har förvärvat fastigheten Knackstenen 1 i Malmö av LK Group, via bolagsöverlåtelse, till en köpeskilling av 29 mkr. Tillträde har skett per den 2:a oktober 2017. Fastigheten ligger i Fosie i Malmö och består av kontor och lager på 4100 kvm och har en total tomtyta på 9500 kvm, Efter ombyggnad och anpassning av lokalerna kommer XL-Bygg Hans Anders under våren 2018 öppna en ny fullsorterad proffsanläggning. LK kommer att flytta sitt regionkontor till en nybyggd fastighet på Lockarp i Malmö under våren 2018. Sedan tidigare har lagret flyttats till ett nybyggt logistikcenter i Ulricehamn.

-”XL-Bygg Hans Anders förvärvar denna som ett naturligt led i företagets utveckling när det gäller vår satsning i Malmöregionen. Denna nya etablering är ett led i att kunna serva våra kunder Malmö med omnejd ännu bättre”; säger Olof Nyberg VD på XL-Bygg Hans Anders.

-”Detta blir en smidig lösning att sälja fastigheten i Fosie, hyra under en period och därefter flytta över kontorsverksamheten till vår nybyggda anläggning på Lockarp under våren 2018, då den färdigställs”, säger Dan Paradell VD på Lagerstedt & Krantz.

Relier – Real Estate Advisor har förmedlat denna försäljning på uppdrag av Lagerstedt & Krantz.

Mer information: Relier Syd AB – Real Estate Advisor Magnus Silfver, 040-307501, 0733-770085 magnus.silfver@relier.se


PoG Woody Bygghandel AB etablerar ny anläggning i Helsingborg

Link Publicerad 3 oktober 2017

PoG Woody Bygghandel har idag sex anläggningar i Skåne med ett komplett sortiment av byggmaterial och förnödenheter, till både proffs och hemmaproffs. PoG Woody Bygghandel AB etablerar nu en ny anläggning i Helsingborg.

PoG Woody Bygghandel AB flyttar in i sin nya anläggning om ca 3.000 kvadratmeter med adress Andesitgatan på Väla Södra i Helsingborg under våren 2018.

”Vi har under en tid tittat på att etablera oss i Helsingborg och nu kom ett tillfälle upp som vi tar tillvara på. Vi ser Helsingborg med omnejd som en mycket intressant och expansiv marknad och en självklar marknadsplats att vara på. Vi har en tydlig tillväxtstrategi och fortsätter att expandera vår verksamhet i Skåne enligt vår långsiktiga plan.” säger VD Kalle Gustafsson.

Fastighetsägaren är G & O Fastigheter.

Mer information: Relier – Real Estate Advisor Magnus Silfver 040-307501, 0733-770085 magnus.silfver@relier.se


Skånesund förvärvar fastigheten Kvartsen 7 i Lund

Link Publicerad 4 september 2017

Skånesund har förvärvat fastigheten Kvartsen 7 i Lund av MA System AB via bolagsöverlåtelse. Tillträde har skett per den 1:a september 2017. Fastigheten ligger på Gastelyckan i Lund och består av kontor och lager med en uthyrningsbar yta om ca 7 300 kvm. Fastigheten är fullt uthyrd och har sex olika hyresgäster så som t ex MA System AB, Pipechain Group AB, Telair International AB och Kraftringen Energi AB.

  • Kvartsen 7 Lund är en välbyggd fastighet och gör att vi inom Skånesund kan etablera oss på Gastelyckan i Lund. Förvärvet kompletterar vårt bestånd på ett bra sätt och vi kommer fortsätta att utveckla fastigheten, säger Leif Persson, Skånesund.

  • Försäljningen gör att vi som säljare och hyresgäst får fortsättningsvis en bra fastighetsägare med lokal- och regional närvaro samt god kompetens inom fastighetsförvaltning, säger Per Grettve, MA System AB

Relier – Real Estate Advisor har förmedlat denna försäljning på uppdrag av MA System AB och Mazars Real Estate har biträtt Skånesund. Säljaren och Köparen har valt att inte offentliggöra köpeskillingen.

Mer information: Relier Syd AB – Real Estate Advisor Magnus Silfver, 040-307501, 0733-770085 magnus.silfver@relier.


Högvakten i Malmö lockar kreativa och innovativa hyresgäster!

Link Publicerad 26 juni 2017

Fastigheten Högvakten i centrala Malmö kan nu stoltsera med helt nyrenoverade ytor och fastighetsägaren Malmö Cityfastigheter AB välkomnar flera nya hyresgäster till huset, med inflyttning under sommaren. Sedan sommaren 2016 har fastigheten totalrenoverats och kan nu erbjuda sina hyresgäster moderna och ljusa lokaler varav flera kan stoltsera med egen terrass eller atriumgård.

Fastighetens centrala läge ger hyresgästerna bästa möjliga förutsättningar att erbjuda sina anställda bästa förutsättningar för kommunikation, parkering och service i närområdet. Högvakten har lockat flera kreativa företag som har utveckling och innovation i fokus. Några av de företag som flyttar in under sommaren är det tekniska designföretaget Topp, spelutvecklingsföretaget Hero Gaming och arkitektbyrån Arkitema Architects.

Topp hjälper sina kunder att designa nya digitala produkter och tjänster. De arbetar hela tiden med en spännande blandning av mänskligt beteende, affärsbehov och ny teknik. Exempel på produkter och upplevelser Topp AB jobbat med är Samsungs träningsklocka Gear Fit 2, definierat framtidens köksprodukter för Mieles och research och design för Stockholms Lokaltrafik nya app

Hero Gaming utvecklar onlinespel om pengar med extra wow-faktor för sina kunder. Företaget startades i Malmö för bara 4 år sedan och har rekordsnabbt tagit plats som ett av de världsledande företagen vad gäller utveckling av online casino och betting som kombinerar funktioner som ofta finns i andra typer av spel. Hero Gaming har Skandinavien som huvudmarknad men sprider sig nu med sina internationella lanseringar.

Arkitema Architects är ett arkitektföretag som vill göra skillnad för människorna i samhället. Deras arkitektur inriktar sig på sex olika segment som alla ha människan i fokus; Bostäder, Näringsliv, Hälso- och sjukvård, Utbildning och Urban Design. Företaget bildades i danska Aarhus år 1969 och är idag Skandinaviens största arkitektbyrå med 500 medarbetare i Danmark, Sverige och Norge.

Relier har förmedlat nämnda uthyrningar åt fastighetsägaren Malmö Cityfastigheter AB och kommer själva flytta tillbaka till fastigheten efter midsommarhelgen.

Mer information: Relier – Real Estate Advisor Magnus Silfver 040-307501, 0733-770085 magnus.silfver@relier.se


Nytt postsorteringscenter i Göteborg

Link Publicerad 31 maj 2017

PostNord har efter beslut om att centrera ett antal mindre brevbärarekontor sökt efter passande lokaler på ett flertal platser. Inom området Hisingen så fann man via Relier en passande lokal hos Gårda Johan i Grimbo. Områdets geografiska läge och dess goda kommunikationer passade väl in på de krav PostNord satt upp. Lokalen som är belägen på Grimboåsen är på totalt ca 3680 m2 med en tillhörande gård, lokalen kommer nu genomgå en rad anpassningar för att anpassas till PostNord verksamhet.

Relier har förmedlat denna uthyrning åt fastighetsägaren Gårda Johan Fastighets AB.

För mer information kontakta Christer Backman på tel 0709242301 eller christer.backman@relier.se


Lidls fastighetskontor Syd flyttar till Hyllie

Link Publicerad 25 april 2017

Lidl har sedan 2003 funnits på den svenska dagligvarumarknaden. Idag finns 169 Lidlbutiker över hela Sverige och totalt arbetar över 3600 personer inom företaget. Huvudkontoret för Lidl Sverige är placerat i Solna och de två nuvarande centrallagerna finner vi i Halmstad och Rosersberg.

Lidl fortsätter att expandera stort i Sverige och söker hela tiden efter nya möjligheter till bra lägen för byggnation av nya butiker. Den senaste butiken i Växjö är ett flaggskepp för ett helt nytt butikskoncept för Lidl. Tack vare satsningen på hållbarhet har fastigheten uppnått högsta betyget Outstanding inom det världsledande miljöcertifieringssystemet BREEM.

Fastighetskontoren som står bakom etableringarna av nya butiker finns idag i Stockholm, Örebro och Lomma. Det är Skåneavdelningen som nu flyttar till Kungsledens nyförvärvade fastighet Emporia Office i Hyllie. Det nya kontoret omfattar 405 kvm och tillträde sker den 1 juni 2017.

”På Lidl Sverige befinner vi oss i ett spännande, expansivt skede med stora fastighetsprojekt på agendan. Att omlokalisera vårt fastighetskontor Syd till Hyllie känns i det perspektivet helt naturligt och viktigt strategiskt. Genom den nya lokaliseringen blir Lidl en del av ett expansivt område som samtidigt är en knutpunkt för kommunikationer. Blandningen av bostäder, kontor, Emporia, Malmömässan och Arenan gör det till ett mycket attraktivt område i hela Malmöregionen”, säger Lulu Gylleneiden, fastighetschef Lidls fastighetskontor Syd.

Relier har förmedlat denna uthyrning åt fastighetsägaren Kungsleden AB.

För mer information: Relier – Real Estate Advisor Magnus Silfver 0733-770085 Sandra Bjurestad 0735-405646


Arkivet